Gerard Rozeboom (1984, Groningen) is auteur van de roman ‘Vroeg Gedrukt’ en dichtbundel ‘Uit het hart, Voor het hart’. Hij woont in Sappemeer en is getrouwd met Wendy. Zijn liefde voor schrijven ontstaat in zijn moeilijke jeugd, waarin hij zijn ouders op jonge leeftijd verliest. Het schrijven van troostgedichten en verhalen helpt hem hierbij. Hij begon ooit bij een wijkkrant en ging daarna aan de slag als redacteur bij de lokale radio-omroep. Ook was hij enige tijd werkzaam als vertegenwoordiger van kleine uitgeverijen.

Rozeboom publiceert in verzamelbundels en literaire tijdschriften. Ook won hij publicaties met schrijfwedstrijden en is zelf organisator van schrijfwedstrijden en literaire evenementen. Hij is taalambassadeur bij Stichting Lezen Werkt.

In april 2017 stond Rozeboom samen met negen andere kandidaten in de finale van de Poetry Polder Slam in Hoofddorp.

Eltje Doddema (1952, Veendam) was directeur op basisschool o.b.s. Driespan in Harkstede. Zijn muzikale activiteiten beginnen bij fanfare-orkest Kunst en Strijd uit Muntendam. Daar speelt hij kleine trom en saxofoon. Na een klassieke piano opleiding zoekt hij al vroeg het populaire genre op. Doddema speelt in verschillende Top-40 orkesten en in 1973 start hij zijn solocarrière. Eerst als Allan Ray en later treedt hij onder zijn eigen naam op. Rond 1985 maakt hij zijn landelijke debuut met een Nederlandstalige single. Eind jaren tachtig begint hij op verzoek van Radio Noord liedjes in het Gronings te schrijven en te zingen.

Nog altijd is Eltje Doddema druk doende om de Groninger Streektaal langs muzikale weg te promoten. Naast eigen CD producties heeft Doddema ook bijdragen geleverd aan een aantal andere Groningstalige CD’s getiteld Om Antwoord Verlegen, Pronkjewailtjes in zulvern raand, Strunen deur Grunnen, Verzoamelgoud, Kerst in t Grunnengs en Woarom. Samen met zijn vrouw Geesjen Doddema verzorgt Eltje Doddema speciale Groninger avonden met verhalen, gedichten en liedjes in het Gronings. In 2004 ontvangt Eltje Doddema de K. ter Laanprijs, voor zijn bijdrage aan de Groninger cultuur.

Als protest tegen de aardbevingen in Groningen zingt hij in 2013 samen met andere artiesten het protestlied Wie binnen t zat. In 2014 wordt Doddema derde bij de landelijke verkiezing van de Mooiste Dialectevergreen, een initiatief van NCRV radio. Het betreffende lied Koezenroppet Melles – een Groninger versie van Living next door to Alice van de groep Smokie – wint bovendien de publieksprijs Mooiste Dialectevergreen.


Krzysztof Groen (Lodz, Polen, 1996) kwam als vierjarige in Veendam terecht. Vanaf zijn twaalfde speelt hij gitaar en een jaar later begon hij erbij te zingen. Hij zingt vooral countrymuziek, maar ook liedjes in het Gronings zoals Oadem mien Oadem. Het is een vertaling van het lied van Peter Schaap door Edwin Jongedijk. 

In 2015 startte Groen de Johnny Cash-coverband Little Cash. Bij het optreden van die formatie verwierf hij de titel Groningse Johnny Cash.

In 2016 won Groen de publieksprijs op het Tellerlikkerfestival in Winschoten.

Groen bereikte in 2017 de derde plaats op het Grunneger Laidjesfestival met de liedjes Grunneger jong en Noar de volgende ronde. Bovendien veroverde hij ook daar de publieksprijs.

Ook in 2018 nam Groen weer deel aan deze zangwedstrijd in het Gronings. Deze keer bracht hij de liedjes Keuning Winter en Weerom noar vrouger.

De liedjes van Groen worden veelal geschreven door Henk Puister.